Новината за сватбата на Мириам де Унгрия  с йорданския принц

...
Новината за сватбата на Мириам де Унгрия  с йорданския принц
Коментари Харесай

Царица Маргарита: Радвам се за сватбата на снаха ми, тя имаше тежки години с болния ми син!

Новината за сватбата на Мириам де Унгрия  с йорданския принц Гази  бин  Мохамед беше много изненадваща. Никой не беше наясно, че вдовицата на княз Кардам още веднъж е разкрила любовта.



 В Испания даже се спекулираше, че е цар Симеон и кралица Маргарита не са знаели за сватбата на снаха си. Нещо, което се оказва надалеч от действителността. Мириам, която постоянно е била доста близка със фамилията на умрелия си брачен партньор, уведомила бабата и дядото на децата си по бащина линия за проектите си за женитба. Това удостовери и самата Маргарита.

" Да, знаех, че ще се омъжва, и доста се веселя за нея. Разбира се, че съм доста щастлива за нея. Мириам го заслужава. Имаше доста тежки години със сина ми, който беше доста болен. Много се веселя в действителност ", показа царицата пред испанското списание Hola!

Ден преди сватбата, на рождения ден на Мириам, тя и нейните деца са посетили мемориала в памет на Кардам, който е повдигнат край река Йордан. (На фотографията горе: Борис, Мириам и Белтран на мемориала на княз Кардам край река Йордан)

Мириам е родена на 2 септември 1963 година в Мадрид като доня Мириям Унгрия и Лопес, щерка на дон Бернардо Унгрия и Лопес и доня Мария дел Кармен Лопес и Олеага (починала през 2019 г.). Завършила е история и география, като се специализира в история на изкуството в университета " Компулетенсе " в Мадрид. След това учи джемология, разработване на бижута, дизайн на бижута, класификация на скъпоценни камъни и восъчни модели в Европейския център за разработване на бижута към университета в Овиедо. Тя основава лична фешън линия MdeU.

На 7 юли 1996 година в православната черква " Сантос Адреас и Деметрио " в Манрид, доня Мириам Унгрия и Лопес се омъжва за престолонаследника на България Кардам, княз Търновски (роден на 2 декември 1962 година в Мадрид “. Кардам бе най-големият наследник на цар Симеон II (роден през 1937 г.) и кралица Маргарита (родена 1935 година като Маргарита Гомес-Асебо и Кехуеля). Княз Кардам и княгиня Мириам имат двама синове Борис (роден 1997 г.) и Белтран (роден 1999 г.), които са кръстени в православната религия.

На 15 август 2008 година Кардам и Мириам катастрофират в Мадрид. И двамата са с тежки контузии, само че Мириам съумява да се възвърне. Кардам обаче е с черепно-мозъчна контузия и остава в кома. Съпругата му, която остава католичка след сватбата се покръства в православната религия като жест към фамилията на брачна половинка си. Княз Кардам умря на 7 април 2015 година в Мадрид след близо 7-годишна кома.

Принц Гази бин Мохамед е роден на 15 октомври 1966 година в Аман. Той е наследник на принц Мохамед бин Талал (1940–2021) и неговата първа брачна половинка принцеса Фериял (родена 1945 година като Иршаид). Негов вуйчо е починалият йордански крал Хюсеин, което го прави първи братовчед на настоящия монарх Абдула II.

Принцът е приключил влиятелната гимназия " Хароу " в Лондон. След това взема тапия по литература в " Пристън " през 1988 година Докторатът си по съвременна и средновековна литература пази в колежа " Тринити " към " Кеймбридж ". Темата му е " Какво е да се влюбиш?: Изучаване на литературите архитип на любовта ". Принцът е основен консултант на крал Абдула II по религиозните и културните въпроси и специфичен пратен на краля. Той е бил и негов регент.

От момента на сватбата им на 4 май 1997 година до развода през 2021 година, принц Гази бин Мохамед бе женен за принцеса Ареж Гази (преди Завави). Имат четири деца: принцеса Тасним (1999), принц Абдула (2001), принцеса Джена (2003) и принцеса Салсабел (2014).

На 18 май 2021 година Кралското хашемидско семейство на Йордания разгласи, че купата на принцеса Ареж Гази се трансформира на принцеса Ареж бинт Омал Ал Завави. Подобни известия се употребяват за оповестяването на бракоразвод.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР